Trailer

Overvejer du en trailer til din havetraktor eller din ATV?

Går du og overvejer om en trailer til din havetraktor eller din ATV er noget for dig så lad mig hjælpe dig med skille fordele og ulemper fra hinanden. Hvis du allerede har en havetraktor så er det meget sandsynligt at du selv kan montere et anhængertræk til din havetraktor. Mange havetraktorer er i dag født med et anhænger træk bagpå og hvis det ikke er tilfældet, så kan du nemt selv montere et anhængertræk på din maskine. Ofte er det blot 2 til 6 bolte der skal skrues på og så er du klar til at køre med trailer.

Lad os tage ulemperne først. Der er nemlig ikke så mange i mine øjne, faktisk er der kun 2 stk.

 • En anhænger fylder meget i et lille skur. Men på mange af dem kan trailer trækstangen pakkes sammen og så fylder den ikke så meget alligevel.
 • Elektriske havetraktorer kan ikke trække noget bag efter sig.e

Fordele ved at have et anhænger træk og en trailer til sin havetraktor er mange.

 • En trailer kan flytte mange og tunge ting for dig.
 • Nogle trailere fungerer som græsopsamler og samler helt automatisk dit græsafklip op efter dig når du klipper græsplænen.
 • Nogle trailere er lavet som gødningsspreder så du ikke skal gå manuelt og kaste gødning ud på din plæne.
 • Du kan få trailere der kan laves om til en trillebør, så du får dobbelt funktion med din trailer.
 • Du kan lave din havetraktor om til en gårdrive så du holder din indkørsel eller gårdsplads fin og nyrevet lige så tit du vil.

Kort sagt så er der et væld af muligheder med en trækkrog på din havetraktor og en trailer.

Trailer til havetraktor

Hvorfor bør du investerer i en anhænger eller trailer til havetraktor eller din ATV? Der er masser af fordele ved at have en anhænger til havetraktoren. Først og fremmest så udvider du omgående dine anvendelses muligheder af din havetraktor så den ikke kun er en plæneklipper.

Dette kan du bruge din trailer til

 • Køre haveaffald væk
 • Flytte jord og grus
 • Transportere haveredskaber
 • Flytte planter og buske

Alt dette vil betyde at DU ikke skal slæbe alle de tunge ting rundt i haven fra a til b. Du vil spare tid på havearbejdet da du nemt og hurtigt kan flytte redskaber og haveaffald der hen hvor det skal være.

Påhængsvogn til havetraktor

Med en påhængsvogn spændt bag på din havetraktor kan du hurtigt og nemt komme rundt på din grund med grus, jord, sand, brænde eller haveredskaber og haveaffald. Uanset om du vælger en lille, mellemstor eller stor påhængsvogn så vil du meget hurtigt se hvor du kan aflaste dig selv i forhold til at køre med trillebør eller bære planter rundt i haven.

Lille havetraktor med trailer.

Selv hvis du har en lille havetraktor kan du sagtens køre med en have trailer bag efter. Det gode er at mange trailere ikke vejer særlig meget og derfor kan de fleste ATV og havetraktorer trække dem uden problemer. Hvis du vælger en af de hel lette i plastik så har du gjort et godt valg.

Græsopsamler til din havetraktor

En græsopsamler er også en trailer / vogn der kan hænges bag på din havetraktor. Og det er nok en af de vogne der sælges flest af. Ingen ønsker at have græs totter liggende på plænen som slæbes med ind i huset når græsset lige er blevet klippet. Der findes flere forskellige græsopsamlpere her hos Østergaard skov og have. Denne STIGA græsopsamler er vores mest solgte af dem alle

Vogn til havetraktor

Uanset hvilken vogn du leder efter til din havetraktor så er udvalget stort og det er vigtigt at du har gjort dig nogle tanker om hvad du har af behov. Hvad skal din vogn kunne? Skal den kunne tippe eller skal den kunne bruges som trillebør eller har du brug for noget helt andet? Du kan f.eks. også få en vogn med sprøjte på

Tipvogn til havetraktor

Agri-Fab har lavet en rigtig fin tipvogn til havetraktor. Den kan laste op til 375 kg., hvilket svarer til en lille trailer til personbil. Bagklappen på tiptraileren kan tages af så den er nem af fylde eller læsse af. Målet på lad’et: længden 125 cm, bredden 83 cm og højden er 31 cm, så der er faktisk ret god plads på Agri-Fab vognen. Den er ligeledes udstyret med 2 kraftige 16″ hjul.

Tromle til havetraktor

Med en tromle efter din havetraktor kan du løse mange udfordringer på din græsplæne. Hvis du har problemer med muldvarpskud kan en tromle hjælpe dig med at glatte plænen ud. Faktisk kan du jagte muldvarpe væk fra din have hvis du tromler der hvor den har været. På den måde skal den jo gøre alt arbejdet igen og det bliver den træt af i længden. Både vejret og årstiden kan forandre din græsplæne. Det er ikke kun de små blinde muldvarper der laver ravage under jorden.

Men hvorfor skal du overhovedet tromle din græsplæne? Det SKAL du heller ikke, men det er en rigtig god ide, hvis du har en blød plæne med mange ujævnhedder. Eller hvis du har købt en robotplæneklipper så får den nemmer ved at klippe græsset hos dig hvis din plæne er knap så ujævn.

Du kan evt starte med at fylde mindre huller og lavninger med muldjord blandet op med skyllet sand, (så der ikke er beton i sandet ). Herefter sår du lidt græs og således får du rettet op på din græsplæne. Hvis du vil have plænen helt flad og plan, vil jeg anbefaler at du bruger en tromle nogle gange om året.

Variant autotrailer til din bil

Er det en autotrailer du tænker du på at investere i, har vi et stort udvalg fra Variant. Fra den lille trailer 500 kg. totalvægt, hvor der ikke afkræves vægtafgift, til en større trailer 750 kg. totalvægt hvor der kommer en mindre afgift på. Husk lige at tjekke registreringsattesten på bilen. Her kan se hvor megen maksimal koblingsvægt dit trailer træk må belastes. Det er jo vigtigt du får den rigtige størrelse ift. behovet. Her i landet må du altid køre med en 750 kg. trailer, så længe koblingsvægten ikke overskrides. Eks. er koblingsvægten 600 kg. så må du maximalt laste traileren så den totalt vejer 600 kg.
Det er vigtigt du gør dig nogle overvejelser inden du investere i en ny trailer.
Hvad skal den bruges til og hvor kan du opbevare traileren ?

Den lille trailer

Har du bare brug for en trailer til at køre haveaffald på genbrugsstationen. Eller er der måske behov for at have lidt ekstra oppakning med på ferien, så vil en af de mindre være et godt valg. Den fylder heller ikke så meget når den skal opbevares. Her er vi leveringsdygtig i trailer med ladmål på 195 x 105 cm. / 200 x 117 cm.

Skal du fragte møbler m.m. fra boligen til eks. sommerhuset, eller skal du hjælpe venner og familie med at flytte, så vil det være en fordel at have en trailer med lidt større ladmål, eks. 215 x 125 cm

Den store trailer

Med en nyttelast på op til 608 kg. og et ekstra langt lad på 255 x 125 cm. hvor alle 4 sider kan åbnes har vi den perfekte trailer til hobby/fritid og handymanden. Så kan du transportere alle dine indkøb fra byggemarkedet eks. plader, terrassebrædder, plantesække, briketter eller andre større/ tunge ting. Har du måske som håndværker behov for en trailer som er mere stabil under lastning og du ofte kører med tungt gods, så kan boogietraileren med ladmål på 254 x 124 cm. være det rigtige valg. På denne model kan alle 4 sider åbnes så er det noget lettere at læsse traileren.

Tilbehør til din trailer

Når du vælger at købe din trailer ved Østergaard Skov og Have, følger der presenning og støttehjul med. Derudover kan du bestille traileren leveret med nummerplade, så slipper du for besværet med at få den registreret og påsat nummerplade. Vi er også leveringsdygtig i ekstraudstyr eks. presenningbøjler og forskellige typer trailerlåse. Det kan også være du skal bruge et anhængerstik til traileren så du kan koble strømstikket til bilen. Alt tilbehør kan let bestilles samtidig med du bestiller traileren.